Bookcrossing

Bookcrossing er et verdensomspændende fænomen. Det lyder umiddelbart skørt, men man møder mange dejlige og gavmilde mennesker, og til sidst kan man slet ikke lade være med at slippe sine bøger fri!

Besøg min online boghylde her:
www.bookcrossing.com/mybookshelf/MieLH



Bookcrossing.com er et mødested i cyberspace for bogorme. Her kan man oprette en profil, og får dermed sin egen boghylde. På den kan man registrere sine bøger (dem man har på hylden derhjemme), og hver bog får så et ID-nummer. Så kan andre "bookcrossere" se hvilke bøger du har, hvad du eventuelt har skrevet om dem og hvor mange stjerner du har givet dem.

Du kan naturligvis beholde dine bøger. Men du kan også vælge at "slippe dem løs". Dette gør du ved enten at efterlade din bog et eller andet sted (i et tog, i en park, på en restaurant... kun fantasien sætter grænser), eller sende den til en anden "bookcrosser", evt. én som har markeret på bookcrossernes ønskeseddel, at han/hun gerne vil læse netop den bog, du er ved at slippe løs.

Vælger du at slippe bogen løs ved at efterlade den et sted, så er bogens fremtid usikker... men bookcrossing.com er fuld af sjove historier fra folk, som har fundet bøger de særeste steder, og har bragt dem hjem i sikkerhed. Når du slipper din bog løs, kan du vælge at offentliggøre tid og sted. Så ved andre "bookcrossere" i dit område, at en bog er blevet sluppet løs, og nu ligger og venter på, at nogen skal finde den.

Hvis du finder en bog med en Bookcrossing-label i, skal du gå ind på www.bookcrossing.com og skrive ID-nummeret. Så kan alle dem, der har haft bogen før dig se, at bogen har det godt, og har fundet endnu et nyt hjem.

Det er ret sjovt at følge sine bøger, når de rejser rundt. Hver gang nogen registrerer en bog, som jeg også har registreret engang, får jeg en e-mail med en hilsen. Bøgerne rejser ofte jorden rundt på den måde.








The "3 Rs" of BookCrossing...

1. Read a good book (you already know how to do that)

2. Register it here (along with your journal comments), get a unique BCID (BookCrossing ID number), and label the book

3. Release it for someone else to read (give it to a friend, leave it on a park bench, donate it to charity, "forget" it in a coffee shop, etc.), and get notified by email each time someone comes here and records journal entries for that book. And if you make Release Notes on the book, others can Go Hunting for it and try to find it!